Sınırları Aşıyoruz

Merhaba arkadaşlar, daha erken yazmayı planlıyordum fakat bazı aksaklıklar oldu, dolayısıyla yazma fırsatı bulamadım. O yüzden biraz geç oldu, geç olsun geç olmasın ama di mi:)

Bu haftasonumu gezerek ve fotoğraflar çekerek geçirdim, yazılarımın altında sadece kendi çektiğim fotoğrafları paylaşmayı planlıyorum. Çektiklerimin başkaları tarafından görülmesi, beğenilmesi çok hoş bir duygu. Sanatın her dalı mükemmel, ortaya bir şey çıkartmak, ya da ortada olan bir şeyi yansıtmak, müzik, resim, sinema gibi alanlar, kısacası hepsi ama hepsi çok güzel çok özel. Sanatın insan psikolojisine çok iyi geldiğini düşünüyorum. Bunlarındaha uzun uzun, biraz da araştırma ile daha güzel bir şekilde anlatabilirim sonraki yazılarımda; şimdi gelelim geçen yazımdaki sorunun cevabına:)



İşte sorumuzun çözümü. Cevap sınırlarımızı aşmakta saklı. Soruda noktaların dışına çıkılmayacak demiyordu. Fakat hepimizin aklına direk noktalardan dışarı çıkmamak geliyor. İşte çocuklar kendilerini, hayal güçlerini sınırlamadıkları için bu soruyu daha iyi çözüyor olmalılar. Biz ise kendimize koyduğumuz çizgilerden problemlerin içinde kalıyoruz maalesef.




Bu hafta okuduğum kitaptan bahsetmek istiyorum: “Mecburiyet”. Aslında bu kitap da kendimize çizdiğimiz sınırlardan bahsediyor. Yapmak istemediğimiz bir şeyi, bizim ahlak ve vicdan değerlerimize uymayan bir şeyi yapmak mecburiyetinde kaldığımızda ne yaparız? Bize bu çelişkiyi sunuyor. Bir durum için insan öldürmeniz gerekiyor, öldürür müsünüz? Kendimizi bir şeylere mecbur hissettiğimizde ne kadar çaresizleştiğimizi, hem kendi gözümüzde hem de başkalarının gözüne nasıl küçüldüğümüzü anlatan, çok güzel ve akıcı, aynı zamanda kısa bir kitap. Stefan Zweig’in kitapları neredeyse hep bu şekilde kısa. Fakat anlatım, konu ve dil o kadar güzel ki, içinden çıkarılacak mutlaka bir şeyler bulunuyor. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Okuyanlar varsa yoruma bekliyorum, kendinize çok iyi bakın, kendimizi yapmak istemediğimiz hiçbir şeyr mecbur hissetmeyeceğimiz günler dileğiyle;)

Yorumlar

  1. Okunacak kitap listeme ekledim , güzel anlatmışsınız hiç bir konuyu atlamadan teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) okursanız tekrar yoruma beklerim

      Sil
  2. Benim okuma listemde. Zaten Stefan Zweig ise kesinlikle okunur. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Yazarı Stefan Zweig olan her kitap okunur.

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir çalışma olmuş Edanur Hanım.

    YanıtlaSil
  5. Yazınızı çok beğendik elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Nihayeett cevap geldi:) Ne zekiceymiş cevabı hiç düşünememiştim bunu. Bu arada kitap tavsiyesi için teşekkürler. Stefan Zweig muhteşem yazar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten insanın aklıma gelmiyor bu şekilde, fakat görüyoruz ki aslında çok kolay:) ben teşekkür ederim size katılıyorum bence de muhteşem bir yazar:)

      Sil
  7. Kitaplığımda olan ancak henüz okuma fırsatı bulamadığım bir kitap. Kitap hakkındaki düşünceleriniz daha fazla beklememem gerektigini söylüyor. Tavsiyeniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence de bir an önce okumalısınız. Okuduktan sonra da yoruma bekliyorum:)

      Sil
  8. İnsani duyguların mantık ve istekler arasında gel-gitli oluşu, insanı yoruşu, davranışların çevresine ve duyguları hissedenin kendisine olan sonuçları.. Zweig okumak cidden zor, hissettiriyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ama çok hoş, yaşıyorsun resmen. Katkınız için teşekkürler.

      Sil
  9. Çok güzel anlatmışsınız çok beğendim

    YanıtlaSil
  10. çalışmanız çok güzel t

    YanıtlaSil
  11. Güzel anlatımınız için teşekkür ederim. İzlemeye aldım, yeni yazılarınızı bekliyorum. Blog dayanışmasından.

    YanıtlaSil
  12. Okumadım ama merak ettim okuyacağım teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka okuyun:) teşekkürler yorumunuz için:

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar